Welkom in Kouterclinic

Een gespecialiseerd centrum

Kouterclinic werd opgericht als een gespecialiseerd centrum voor medische esthetische behandelingen in het centrum van Gent (Oost-Vlaanderen).  Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen, kan het team van Kouterclinic u een medische esthetische behandeling aanbieden (rimpelbehandeling, laserontharing, radiofrequentie voor huidverstrakking…) of een esthetische ingreep. Een openhartig gesprek met één van de artsen of consulenten om Uw verlangens ten gronde te leren kennen, ligt samen met een grondig klinisch onderzoek aan de basis van een behandeling op maat.

Kouterclinic huisvest eveneens een praktijk voor orthodontie en esthetische tandheelkunde.  Een mooie glimlach vormt een belangrijk onderdeel van een aantrekkelijk uiterlijk.  Raadpleeg ons voor advies voor een stralend gebit.

Esthetische behandelingen en ingrepen onder plaatselijke verdoving (zoals ooglidcorrecties) worden door ons team uitgevoerd in Kouterclinic. Esthetische chirurgie die een algemene anesthesie vereist, wordt uitgevoerd in het gerenommeerde Maria Middelares ziekenhuis in Gent waar een gekwalificeerd team van anesthesisten en verpleegkundigen mee instaat voor het vlot en vooral veilig verloop van uw operatie.

Contacteer ons voor uw ervaren chirurg in cosmetische chirurgie.

Maak kennis met Dr. Rudolf Vertriest

Dr. Rudolf Vertriest is als erkend plastisch chirurg werkzaam in het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares te Gent en is er diensthoofd van de afdeling plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde.  Dr. Vertriest is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS) en Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP).

Dr. Vertriest is tevens oprichter van Kouterclinic, een centrum voor esthetische medische behandelingen gelegen in het hart van de Arteveldestad.

Dr. Vertriest puurde uit zijn opleiding in binnen-en buitenland een bijzondere interesse voor de esthetische chirurgie van de borsten, het gelaat en het lichaam en behaalde bijkomende expertise in de volgende ingrepen en behandelingen:

  • borstoperaties: borstvergroting, borstverkleining, borstlift en borstreconstructie na kanker, borstcorrectie bij mannen
  • gelaatscorrecties: ooglidchirurgie, neuscorrectie, oorcorrectie (afstaande oren), facelift
  • figuurcorrecties: buikwandplastie, liposuctie en correcties na vermagering
  • wegname van huidtumoren met minimale littekens:
  • rimpelbehandeling en lipofilling

Opleidingen

Dr. Rudolf Vertriest voltooide zijn geneeskundestudies met de grootste onderscheiding aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na een basisopleiding in de algemene chirurgie, specialiseerde Dr. Vertriest verder in de plastische en esthetische chirurgie aan het Universitair Ziekenhuis van Leuven en het Algemeen ziekenhuis Groeninge te Kortrijk. Hij verwierf er bijzondere bekwaming in zowel de reconstructieve microchirurgie als de esthetische chirurgie.

Na zijn opleiding had Dr. Vertriest het genoegen aan de zijde te werken van wereldleiders in hun vakgebied.

De belangrijkste internationale ervaringen werden opgedaan in de dienst Craniofaciale Chirurgie van het Hospital Dr. Manuel Gea Gonzalez in Mexico City (Prof. Dr. Ortiz Monasterio) voor de reconstructieve en esthetische chirurgie van het gelaat, het Chang Gung Memorial Hospital in Taiwan voor reconstructieve microchirurgie na kanker en de meest vooraanstaande diensten voor esthetische chirurgie (borstchirurgie en bodycontouring) in Rio de Janeiro, Sao Paolo en Porto Alegre in Brazilië.

Derde Wereld

Dr. Vertriest vervoegt jaarlijks humanitaire chirurgische missies in derde wereldlanden (Madagascar, Ethiopië). Hij voert daar ingrepen uit bij de minst bedeelden ter correctie van brandwondenlittekens, aangeboren afwijkingen (zoals gespleten lip en verhemelte) en tumoren.

Prijzen

Kostprijs Esthetische operaties:

De kostprijs van een esthetische behandeling kan niet per e-mail gecommuniceerd worden.

Bij het berekenen van de kostprijs van een esthetische operatie, dienen erelonen van de chirurg en  de anesthesist, het gebruikte materiaal en de eventuele ziekenhuiskosten in rekening gebracht te worden. Pas na het nauwkeurig analyseren van de wensen en het klinisch onderzoek van de patiënt, kan een precies beeld gevormd worden van de aard en de duur van de operatie. Daarom kan enkel tijdens een consultatie een gedetailleerde en correcte prijs gegeven worden.

Conform de richtlijnen van de Orde van Geneesheren en de Wet op het verbod van reclame, worden prijzen van esthetische ingrepen en behandelingen niet op deze website gepubliceerd.