miraDry

miraDry in Kouterclinic

Sinds 2014 behandelt het team van Kouterclinic in Gent - als eerste centrum in België – overmatig okselzweten met de miraDry-behandeling. De miraDry is een niet-invasieve en blijvende oplossing voor overmatig zweten in de oksels.

miraDry behandelt overmatig okselzweten
Transpireren is een normale en noodzakelijke lichaamsfunctie. Overmatig okselzweten (hyperhidrosis axillaris) is een aandoening waarbij het zweten aan de oksels veel meer uitgesproken is dan fysiologisch noodzakelijk is. Dit vormt dan ook een dagelijkse bron van schaamtegevoelens en kan ernstig interfereren met de dagdagelijkse activiteiten. In Kouterclinic wordt overmatig zweten in de oksels nu definitief behandeld met miraDry.

miraDry als blijvende oplossing
Tot op heden werd overmatig okselzweten vaak behandeld met Botox-injecties, waarvan het effect 4-6 maanden duurt.  Sommige ingrepen, zoals de onderhuidse curettage van de okselklieren, zijn invasief en leiden niet zelden tot wondproblemen.
De miraDry therapie heeft een aantal significante voordelen tegenover de klassieke behandelingen:

  • Drastische vermindering van de zweetproductie in de oksels
  • Onmiddellijk en blijvend resultaat
  • Snelle behandeling onder plaatselijke verdoving (1 uur)
  • Veilige behandeling zonder incisies, toxines of chemicaliën
  • Minimale herstelperiode

Wenst u meer informatie over de MiraDry-behandeling? Neem dan snel contact op, onze medewerker helpen u graag verder.
 

Als de zweetproductie van de oksels in het professionele of relationele leven hinderlijk wordt en meermaals per week leidt tot bevlekte kleren, geurhinder of gevoelens van schaamte en U bent op zoek naar een blijvende en veilige oplossing, kan de miraDry de geschikte behandeling zijn voor U.

De miraDry behandeling duurt ongeveer 1.5 uur en wordt in Kouterclinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Er worden geen huidincisies gemaakt. Met het handstuk van de miraDry console wordt een precies gedoseerde electromagnetische straling uitgeoefend op de onderhuidse zweetklieren. Zo worden de zweetklieren van de oksels selectief uitgeschakeld.  De technologie is veilig en heeft zijn werking reeds bij vele patiënten bewezen. miraDry wordt reeds verschillende jaren met succes toegepast in de Verenigde Staten en in Nederland.

De verminderde zweetproductie is onmiddellijk na de behandeling merkbaar en het resultaat is blijvend.  Ongeveer 70% van de patiënten is geholpen met een éénmalige behandeling, de andere 30%  heeft een tweede behandeling nodig om maximaal resultaat te bekomen. Volgens de recente studies zou de miraDry behandeling leiden tot 82% vermindering van de zweetproductie in de oksels. Resultaten kunnen zoals bij elke procedure verschillen van persoon tot persoon.

Zweetklieren worden gevormd tijdens de foetale ontwikkeling en regenereren niet. De zweetklieren die uitgeschakeld worden door de miraDry behandeling groeien dus niet meer terug waardoor het effect blijvend is.

Slechts 2% van de 4 miljoen zweetklieren van het menselijk lichaam ligt in de oksels.  Het wegnemen van de zweetproductie van de oksels heeft dus geen invloed op het vermogen van het lichaam om af te koelen.  Het uitschakelen van okselzweet leidt ook niet tot een significant verhoogde zweetproductie elders in het lichaam.

De oksels zijn na de miraDry behandeling gezwollen en kunnen licht branderig aanvoelen. De huid van de oksel voelt verschillende weken voos (gevoelloos) aan. De symptomen kunnen verschillende weken aanhouden maar zijn niet blijvend. Het herstel is doorgaans zeer vlot en leidt tot een minimale werkonbekwaamheid.  Enkel de haargroei in de oksel kan blijvend verminderd zijn.

In Kouterclinic wordt de miraDry procedure volledig uitgevoerd door een gespecialiseerde plastisch chirurg teneinde maximale veiligheid te garanderen.

Een miraDry behandeling kost 1500 €.  De behandeling is duurder dan een éénmalige botoxbehandeling maar de resultaten zijn blijvend.